4 témata, o kterých v práci prostě musíte mluvit

Ilustrační snímek

Pokud jako manažer věnujete rozhovorům se svými podřízenými aspoň šest hodin týdně, bude toto úsilí odměněno tím, že váš tým bude více motivován, bude mít pocit zapojení do firemního života a také bude přicházet s větším množstvím inovativních nápadů. Když se svými podřízenými mluvíte pravidelně, nebudete navíc jen dobře informováni o každodenních problémech, se kterými se vaše oddělení nebo firma potýká, ale také daleko lépe poznáte, kdo tyto problémy umí lépe řešit. Jinými slovy, kdo je pilný a kdo je líný. A která témata by se v těchto rozhovorech měla objevit? Následující doporučuje web entrepreneur.com.

1. Motivace

Můžete se dozvědět mnohé o nejvlastnějších motivátorech svých zaměstnanců, které budou velmi dobře fungovat pro motivaci celého týmu. Také můžete odhalit, co naopak výkon vašeho týmu snižuje. Zpočátku mohou odpovědi, které dostanete, znít trochu povrchně. Ale jak si vaši podřízení budou na rozhovory o tomto tématu zvykat, budou jejich odpovědi stále upřímnější, a tak i přínosnější. Důležité je to, aby vaši podřízení viděli, že s vámi své názory nesdílejí nadarmo. Pokud něco nemůžete nijak ovlivnit, přiznejte to.

2. Cíle a ambice

Ukažte všem z vašemu týmu, že vám záleží na tom, kam směřují a v čem se chtějí zlepšit. Když se lidé v práci učí něco nového, jsou do své práce mnohem více zapáleni, než když jim není nabízena žádná pořádná výzva. Další krok poté je jejich úsilí podpořit tam, kde je potřeba. Cílem je trvalý růst a stálé zlepšování se.

3. Poznejte zdroje frustrace

Zeptejte se, co jsou ty nejotravnější překážky, se kterými se v posledním měsíci museli potýkat. Možná zde byly i nějaké závady, které práci také značně ztížily. Můžete si být jisti, že dostanete mnoho zajímavých námětů na zlepšení pracovních podmínek a procesů.

4. Úspěchy, úspěchy, úspěchy

Jaké byly ty největší úspěchy vašich zaměstnanců? Z čeho měli radost? Zeptejte se jich, co se podle nich dá pokládat za klíčové úspěchy v posledním měsíci. Nic totiž není horšího než šéf, který ignoruje dobrou práci svých podřízených.

-jk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com