10 evropských osobností, které má smysl sledovat (2/2)

Mějte přehled o tom, jak se bude svět podnikání a technologií vyvíjet v následujících letech. Připravili jsme pro vás seznam několika vlivných zahraničních odborníků a podnikatelů z celé Evropy, které má smysl sledovat.

Ilustrační snímek

Radoslav Stompf, CEO, FUERGY

Radoslav Stompf je spoluzakladatelem slovenského startupu s obnovitelnou energií FUERGY, jehož cílem je optimalizovat spotřebu energie a maximalizovat účinnost obnovitelných zdrojů. Povzbuzuje své zákazníky, aby prodávali svou přebytečnou energii členům své vlastní komunity za levnější cenu místo zpět do sítě. FUERGY je druhá společnost, kterou Stompf spoluzakládal, a snaží se využít svých 20 let zkušeností s optimalizací v evropském energetickém průmyslu k utváření budoucnosti globálního trhu s energií. 

Roland Polzin, CMO, Wing

Roland Polzin je spoluzakladatelem a hlavním marketingovým ředitelem služby Wing, která tvrdí, že pro své zákazníky dělá doslova „cokoli“. Postará se o nákupy, služby pro domácí mazlíčky, kurýrní pomoc, výzkum, rozvoz jídla a další. Využívá umělou inteligenci k personalizaci služby. Dříve byl Polzin členem německých ozbrojených sil, kde působil jako důstojník i náčelník pro styk s veřejností. Pracoval také pro německou vládu a OSN. Vedle svých profesních povinností je také čerstvým absolventem MBA, který studoval podnikovou strategii a digitální transformaci. 

Chantelle Bell, spoluzakladatelka, Syrona Women

Po absolvování Master’s of Bioscience Enterprise na univerzitě v Cambridge zahájila Chantelle Bell svou kariéru v oblasti zdravotní péče jako konzultantka pro společnosti jako Philips a Procter & Gamble. Během studií se spojila se svou budoucí obchodní partnerkou Anyou Royovou a vyvinula zařízení pro domácí testování rakoviny děložního čípku. Dvojice pokračovala v založení společnosti Syrona Women v roce 2018, aby poskytla digitálního lékařského asistenta pro zdravotní péči o ženy. Společnost poskytuje sledování a screening, online poradenství a vzdělávání v různých lékařských otázkách včetně endometriózy, neplodnosti, sexuálního zneužívání a mnoha dalších.

Moodi Mahmoudi, CEO, NEXT

Moodi Mahmoudi je generálním ředitelem a zakladatelem amsterdamské platformy NEXT, obchodní designové platformy, která svým zákazníkům poskytuje digitálně řízený proces, který pomáhá uvádět nové produkty na trh. Platforma spolupracuje s firmami, jako jsou Deloitte, Takeda Pharmaceuticals a Otis Elevators. Před založením společnosti NEXT byl Mahmoudi viceprezidentem poskytovatele řešení SAP Optimal Solutions a založil KBMS, poskytovatele podnikových softwarových řešení.

Linda Vermaat, ředitelka, Innofest Nederland

Linda Vermaat je ředitelkou Innofestu Nederland a nabízí startupům příležitost předvést své podniky na festivalech, dokonalém prostředí pro testování inovací. Usiluje o pomoc inovativním podnikatelům, kteří chtějí přispět k lepšímu světu. Společně se svým manželem se Vermaat věnuje také filmařině v TwentieFour, kreativním studiu, které podporuje podnikatele, kteří budují svůj byznys, a zároveň řeší globální témata, jako je znečištění plasty, chudoba a nerovnost. Je začínající skautkou a často moderuje události zaměřené na dopady podnikání.

 

-bb-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com

Články v sérii

Aktuální

10 evropských osobností, které má smysl sledovat (1/2)

Aktuální

10 evropských osobností, které má smysl sledovat (2/2)