Základy PR se nemění

V současné době se hodně mluví o tom, jak sociální média a digitální marketing mění podobu public relations. Tradiční postupy PR však stále mohou pomoci k tomu, aby firmy mohly úspěšněji řídit své kampaně i ve světě Webu 2.0. Článek shrnuje přetrvávající základy PR, které je třeba stále dodržovat bez ohledu na trh, na kterém se pohybujete nebo technologické nástroje, které používáte.

- Strategie. Tradiční postup vytvoření strategie, po níž následují jednotlivé taktiky, stále platí. Mohou se sice objevit i náhodné příležitosti k taktice díky novým médiím, dlouhodobá strategie je však k budování značky stále nutná.

- Konverzace. PR vždy bude doménou dvoustranné komunikace. Narozdíl od reklamy musí zahrnovat taktiky angažování a zapojování zástupců firmy do komunikace. Ani stále populárnější Facebook nenahradí například obchodní akce, při nichž se zástupci firem setkávají se zákazníky tváří v tvář.

- Informace. Základem PR kampaní zůstávají výzkum a informace v podobě veřejných vystoupení, článků, knih či filmů. S téměř neomezenou možností publikování obsahu na Internetu zůstávají právě informace jednou z nejhodnotnějších součástí PR.

- Důvěryhodnost. Důvěra je základním kamenem každé efektivní komunikace. V době možností okamžité komunikace kdekoli na světě je to ještě důležitější předpoklad než dříve.

- Komunita. Lidé mají tendence shromažďovat se v komunitách. Chtějí sdílet myšlenky s ostatními. Vytváření a budování on-line i offline komunit pro účely PR je proto stále v kurzu.

-kk-

Zdroj: Training Magazine - portál předního amerického časopisu o vzdělávání a profesionálním rozvoji
Zobrazit přehled článků ze zdroje Training Magazine