Podnikatelem na eBay

Prodej zboží na eBay je jedním ze způsobů, jak se téměř každý může stát podnikatelem během pár minut bez velkých investic a s výhodou práce z domova. V současné době zde operuje více než 247 milionů registrovaných uživatelů – podnikatelů, kteří každý rok vygenerují téměř 60 miliard USD obratu. Zde je několik tipů, jak mít na eBay úspěch:

- Začněte s použitým zbožím.Prodej použitého zboží má řadu výhod: Snadno k němu přijdete, riziko velké finanční ztráty je menší a marže může být velmi zajímavá. Stinnou stránkou je komplikovanější příprava a získávání položek pro prodej.

- Specializujte se. Poté, co se dobře obeznámíte s procesy na eBay, můžete začít uvažovat o vaší specializaci. Většina lidí začíná s věcmi, které jsou součástí jejich koníčků nebo pracovních zkušeností. Když získáte o jednom nebo několika produktech maximum informací, zvýšíte tak významně své šance na zisk, díky své schopnosti přesně předvídat, za jakou cenu se který produkt prodá. Čím více prokážete svou odbornost, tím více lidí s vámi bude chtít obchodovat.

- Srovnávejte. Předtím, než začnete prodávat, udělejte si malý průzkum, abyste zjistili, za kolik se obecně prodávají produkty a to nejen na eBay. Například na eBay se můžete přihlásit na Marketplace Research (průzkum trhu), kde můžete zjistit, za kolik se určité produkty prodaly.

- V jednoduchosti je síla. Nejlepší zdroj informací na eBay je eBay sám. Na stránkách můžete shlédnout video „jak prodávat“, které vás krok za krokem provede prodejním procesem. Je zde také několik sekcí, které jsou věnovány různým aspektům prodeje: určení hodnoty položky, za kolik se prodává v současné době, co se dobře prodává, pravidla zasílání atd.

- Investujte do své firmy. Vyhraďte počítač jen pro eBay, to vám pomůže lépe komunikovat se zákazníky a navíc jej tak budete moci odečíst z daní. Je také dobré mít kvalitní fotografie produktů, abyste přilákali pozornost lidí.

- Potřeba systému. S tím, jak se bude rozrůstat objem vašich obchodů, budete potřebovat nastavit rutinu a procesy, díky kterým dokážete vše efektivně obstarat.

- Najděte spolehlivý zdroj produktů. S růstem přichází potřeba pro spolehlivou dodávku. Před nakupováním „ve velkém“ ale odborníci varují, rozšiřujte objednávky velmi pomalu.

 

- Dejte na očekávání zákazníků. Vybudování solidní základny klientů je mnohem snazší, když budete maximálně přesní v popisu produktů.

 

- Umění určit cenu. I když eBay každý rok roste, minimálně 50 % aukcí nedostane vůbec nabídku, hlavně proto, že je jich zde tak velké množství. To ale neznamená, že si nemůžete na eBay vést dobře. Trikem je správný odhad cen a zajištění, že budete ziskoví.

 

- Kultura eBaye.Hlavní rozdíl mezi top prodejci a těmi, co sotva přežívají je, že ti úspěšní vidí každého kupce jako potenciálního dlouhodobého klienta. S tímto pohledem je jejich cíl obsloužit zákazníka, nikoliv se jen chránit před několika bezohlednými kupci.

-av-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com