Hrajete ve firmě virtuální Minecraft, anebo stavíte skutečnou realitu?

Tak jako ve vyspělých firmách po celém světě, zlepšujeme a inovujeme i u nás. Bohužel, často způsobem dosazeným (ale hlavně důsledně auditovaným!) ze zahraničních centrál - bez ohledu na stav naší firmy. Čím sofistikovaněji to vypadá, tím lépe (čím méně lidí tomu rozumí, tím méně přeci budou o tom diskutovat!). Mnozí manažeři i zaměstnanci již pochopili skutečný smysl zlepšování, ale přeci dál a dál staví „virtuálně fungující provozní svět“.

Exkurze v provozu, Bauer Lean Consulting

Pro zlepšování a zdravý vývoj firmy je ale nezbytné vědět, kde přesně jsme teď (ve skutečnosti), ne kde bychom chtěli být. Teprve pak můžeme správně strategicky plánovat. Proto se stává, že řešíme problematiku robotizace a digitalizace, ale nemáme zavedené základní firemní standardy!

Jak je možné, že v 21. století se musíme snažit o pořádek, disciplínu při dodržování standardů - a to i u manažerů a ředitelů? (Jak je možné, že japonští turisté po fotbalovém utkání jejich reprezentačního mužstva po sobě dobrovolně uklízejí a to dokonce i s fotbalisty. Umíte si to představit po utkání naší ligy?)

"Všichni naši partneři se pokoušejí znovu a znovu měnit myšlení lidí v organizaci a pokud mají aspoň částečný úspěch, tak téměř vždy jen trvalým tlakem a různými formami kontrol. Spolehlivě fungující všeobecné řešení neexistuje. Ti nejlepší lídři pochopili, že zlepšování a změna firmy není o nástrojích, ale o důvěře,“ říká Ing. Miroslav Bauer, ředitel Bauer Lean Consulting.

Už 14 let se naše společnost na pravidelných kongresech v České a Slovenské republice ujímá role moderátora ve výměně zkušeností z firemních oblastí a inspirací, kdo a jak narazil a co se komu povedlo. Sdílíme zkušenosti „uhoněných králíků, mocných otroků, věrozvěstů. Diskutujeme „koučink šťoucháním“ a zároveň se už 14 let setkáváme s lidmi, kteří skutečně „žijí lean“. Přidejte se k nám!

Zúčastněte se 14. ročníku Mezinárodního LEAN kongresu

Ve dnech 13-14. listopadu 2019 pořádá Bauer Lean Consulting již 14. Mezinárodní LEAN kongres se zaměřením na optimalizaci procesů. Akce se uskuteční v Clarion Congress Hotelu Ostrava.

První den budou významní zástupci českých i mezinárodních podniků prezentovat případové studie týkající se kultury organizace a shopfloor managementu. Účastníci kongresu budou nejen hledat inspiraci, ale i hotové nástroje a způsoby aplikace pro vlastní podniky. Součástí akce je vždy originální večerní program s příležitostmi pro zábavu, sdílení myšlenek a navazování nových obchodních partnerství.

V rámci programu druhého dne navštívíme provozy našich partnerských firem. Nepůjde ale jen o exkurze, vždy se jedná zejména o podrobné zjišťování způsobů a úrovně implementace lean metod.

Partneři letošního ročníku: Bekaert Bohumín, Hyundai Motor Nošovice a závod Liberty Steel Ostrava (bývalý Arcelor Mittal).

Pokud jste se na cestu trvalého zlepšování vydali anebo vydáte i vy tak vězte, že v českých a slovenských podmínkách se jedná o mimořádně obtížný úkol vzhledem k mentalitě i nedávné minulosti. Protože NEJVĚTŠÍ PŘEKÁŽKOU ZMĚN je KULTURA NÁRODA, FIRMY A JEDINCE,“ dodává Ing. Miroslav Bauer.

Nikdy nebuďte spokojeni se současnou úrovní vašich/firemních schopností. Vždy se snažte zlepšovat ve všech aspektech života. Vždy je někdo, kdo je větší, silnější anebo schopnější než vy. A vždy, když chcete být na vrcholu, myslete na to, že králové padají, hrdinové rostou.

Informace o akci

Srdečně vás zveme k sdílení vašich zkušeností a myšlenek. Za tým organizátorů se na vaši účast těší Gabriela Kopřivová; gkoprivova@bauerlean.com; www.bauerlean.com