5 chyb, kterými zaručeně ubijete potenciál vašeho týmu

Efektivní manažer musí svůj tým podporovat v efektivitě i produktivitě a musí mu umožnit maximálně využít svůj potenciál. Bohužel, existuje celá řada poměrně častých chyb na straně manažera, které naopak týmu takříkajíc hází klacky pod nohy. Zde je pět chyb, kterými potenciál svého týmu můžete snadno ubít a kterým byste se měli vyhnout.

Ilustrační snímek

Žádná podpora individuálního talentu

Jak uvádí Addicted2success.com, je velkou chybou, když manažer opomíjí individuální a unikátní přednosti svých podřízených. Dobrý manažer by se naopak měl věnovat rozvoji svých podřízených a podpoře jejich individuálních talentů, které pak dotyční pracovníci mohou využít ku prospěchu celého týmu.

Mikro-management

Mikro-management je skutečným nepřítelem produktivity, loajality a potenciálu. Pokud budete členům svého týmu neustále stát za zády, budou z toho frustrovaní, zbytečně vystresovaní a ve výsledku neproduktivní.

Netransparentní komunikace a zákulisní politické hry

Manažer by měl se svými podřízenými vždy jednat na rovinu. Neměl by před nimi nic skrývat a na pozadí by se nikdy neměly odehrávat jakési zákulisní, politické hry. Transparentnost je klíčem k vzájemné důvěře i sounáležitosti celého týmu.

Kritika inovace a originality

Někteří manažeři bohužel chtějí mít všechny své podřízené stejné. Nepodporují odlišnosti ani rozdílné názory. Vše musí být podle nich a netolerují originální nápady ani pokusy vymanit se ze statusu quo. Takový tým je ale odsouzen k dřívější či pozdější záhubě.

Poštvávání zaměstnanců proti sobě

Efektivní manažer nesmí své podřízené rozdělovat. Ani přímo, ani nepřímo. Naopak, musí je stmelovat. Konkurence není v týmu zdravá a manažer tedy nikdy nesmí podřízené jakkoliv poštvávat proti sobě.



-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success