Co dělá úspěšné lidi úspěšnými

Nepotřebujeme, aby nám někdo říkal, že jsme dobří a že máme určitou hodnotu. Spolehněte se na svou vlastní víru v sebe, která vás povede. Úspěšní lidé jsou si jisti svou hodnotou, a i to jim umožňuje směrovat jejich pozornost hlavně k ostatním a tomu, jak mohou ostatním pomáhat. Život pro ně pak není jen o nich samotných.

Ilustrační snímek

Nejde o štěstí

Nedoufejte ve štěstí, spolehněte se na námahu a úsilí. Jděte a něco pro svůj úspěch udělejte. Přestaňte už konečně čekat na to, až bude ten správný čas. Právě vy jste ta osoba, která nese odpovědnost za váš úspěch. Jsme strůjci vlastního štěstí.

Nezaměřujte svou pozornost na vlastní bolest

Nedopusťte, abyste se cítili frustrovaní celým světem. Připusťte, že musíte zažít určitou bolest a že možná musíte pracovat ještě tvrději, abyste naplnili své sny. Nesnažte se otupit bolest, kterou cítíte, nesnažte se zapomenout na svá vlastní selhání. Pamatujte si je, abyste zabezpečili, že se z nich něco naučíte.

Omezte kontakty s negativními lidmi

Netravte čas se svými přáteli, kteří nemají žádné cíle. Nevysedávejte po hospodách s těmi, kteří si nic o ničem nemyslí. Vyhněte se poraženeckým řečem. Vyhýbejte se jim, jako by byli infikováni nakažlivou chorobou.

Můžete se s nimi bavit – ale jen a pouze tehdy, když chtějí zlepšit svůj život a požádají vás o pomoc a radu. Nenechte však negativní lidi diktovat vám, jak se mají věci mít. Rozhodujte se sami, říká článek na webu addicted2success.com.

Přestaňte mrhat časem

Prokrastinace je pro úspěch opravdu špatná. Udržte si svou víru v to, že můžete dosáhnout úspěchu a začněte na něm pracovat. Pusťte se do práce na svém cíli. Každý okamžik vašeho života je drahocenný, takže neztrácejte ani sekundu. Koneckonců, až se jednou podíváte zpátky, chcete být hrdí na to, jak jste svůj čas strávili, je to tak?

Méně konzumujte a více tvořte

Přestaňte dlouze sledovat videa na YouTube. Pusťte se raději do něčeho aktivního, tvořte něco. Chcete-li se stát úspěšnějšími, musíte více než polovinu vašeho času trávit tím, že budete něco vytvářet. Konzumovat můžete v čase, který zbyde.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success