Jednoduchý a přitom efektivní způsob, jak být kreativnější

Podle průzkumu provedeného společností IBM bude nejdůležitější kompetencí lídrů v budoucnu kreativita. Respondentům asi věřit můžeme: šlo o 1500 generálních ředitelů.

Neměli byste se proto jen slepě držet toho, jak se to či ono vždy dělalo. Lepší je najít svůj vlastní, ještě lepší způsob. Dívejte se na věci z nových úhlů. 

Ilustrační snímek

Článek na webu addicted2success.com nám doporučuje soustředit se na 2 otázky, které nám hodně pomohou být kreativnější a inovativnější.

Dobrou zprávou je, že když potřebujete inovovat, nemusíte čekat na inspiraci. Existují různé techniky a cvičení, které můžete využít pro lepší kreativitu. Použijte je a kreativní řešení se jistě objeví. Jedno z mnoha těchto cvičení je snadné: stačí se opakovaně ptát proč a jak.

Proč a jak – nic víc nepotřebujete

Ptát se „proč?“ je důležitý první krok k nalezení lepšího způsobu, jak dělat to, co děláme. Zvrat nastává v chvíli, kdy si uvědomíme, že můžeme být skutečně inovativní, i když dojde na náš osobní život.

Proč každé ráno pijeme kávu? Proč trávíme všechny ty hodiny na sociálních sítích? Proč nemáme odvahu změnit  práci? Všechny tyto otázky, když se postupně budeme ptát dál a dál, nás nakonec dovedou až k naší skutečné motivaci.

Opakovaným kladením otázky „proč?“ sami sobě tak můžete odhalit skutečné důvody, proč chcete a děláte to, co chcete a co děláte.

Dosažení osobních cílů může být jednoduché. Poté, co se odvážíte zeptat se sami sebe „proč?“, se musíte ptát dál – zeptejte se „jak?“. Jak jinak můžete dosáhnout cíle nebo naplnit potřebu, které jste identifikovali díky otázce proč?

Možná budete přemýšlet o lepších alternativách – a poté v životě uděláte skutečné změny. A nebo zvolíte úplně jinou cestu k něčemu, na čem právě pracujete v práci.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success