Probudili jsme v lidech opět lásku ke studiu, říká zakladatel českého startupu EDU Effective

Jestli je něco, co chybí pracujícím lidem v jejich životech, tak je to vzdělávání. Motivaci pro to mají velkou, ať už jde o seberozvoj, kariérní posun, nebo doplnění znalostí pro svou náplň práce. Dr. Pavel Makovský, který vede český startup EDU Effective, vysvětluje, jak našel recept pro to, aby lidé mohli skloubit práci a vzdělávání dohromady.

Pavel Makovský, EDU Effective

Když jsme studenty ve škole, láká nás spíše práce a profesní život. Naopak po nějakém čase stráveném pracovním životem se opět začínáme poohlížet po možnostech vzdělávání. Máme pro to totiž dobré důvody. Buď chceme být v práci povýšeni, nebo si jen rozšířit obzory o jiné obory, jež do naší pracovní náplně zapadají nebo nás přitahují. Často jediným problémem, který nám v tom brání, je časový prostor pro vzdělávání a s ním nalezení optimálního studijního programu.

Proto Dr. Pavel Makovský přišel před několika lety s myšlenkou studia pro pracující studenty, které bude časově dostupné a především online. „Věděl jsem, že lidé pracující osm hodin denně nemají čas ani energii dojíždět na konkrétní místo a několik dalších hodin v kuse poslouchat přednášející. Navíc se na západě čím dál více prosazovala online výuka, proto jsem našel kombinaci online studia a krátkých časových úseků nazývající se micro-learning,” vysvětluje Pavel Makovský.

EDU Effective tým

Micro-learning v jeho podání znamená 15 minutové denní lekce od pozorně vybraných přednášejících napříč celým světem. Každý program je postaven tak, aby student získal to nejlepší, co využije nazpět ve svém pracovním životě. „Už ze studijních let víme, že do téměř každého studijního oboru jsou také zakomponovány předměty, které nejsou pro studenty atraktivní, přesto povinné. Tomu jsme se chtěli vyhnout, a proto kurátorsky sestavujeme každý program tak, aby se studijní materiály opravdu týkaly daného oboru a celé studium bylo efektivní a hlavně přínosné,” vysvětluje Pavel Makovský, který svou online školu pojmenoval výstižně - EDU Effective.

Studenti se ovšem nevzdělávají jen tak. EDU Effective je akreditovanou školou, kde je možné získat oblíbený titul MBA. Dále se nabízí tituly jako MSc. či LL.M. odvíjející se od konkrétního zaměření a také doktorské tituly DBA nebo Ph.D. Podle Pavla Makovského velká část studentů nezůstane jen u titulu MBA. „Byli jsme sami překvapeni reakcemi našich studentů, kteří nám říkali, že jsme je udělali doslova závislými na studiu. Často si hned po absolvování jednoho programu vyberou hned další. Naše výuka je zkrátka baví,” sdílí nadšeně Pavel Makovský.

Programy EDU Effective jsou navíc postaveny tak, aby byly dostupné pro každého. Studium MBA stojí necelých 15 tisíc korun, což je ve srovnání s konkurencí velmi nízká částka. „Nepotřebujeme provozovat budovy a zaměstnávat spoustu lidí, z čeho těží hlavně studenti, kteří na studiu ušetří. Zároveň stále dokážeme být více flexibilní než klasické školy a můžeme se věnovat všem studentům s jejich požadavky a studijními záležitostmi,” doplňuje Pavel Makovský.