Josef Šedivý, ČSOB

Josef Šedivý, nový ředitel pro oblast Přímé distribuce ČSOB

ČSOB změnila v červenci strukturu retailové distribuční sítě. Cílem těchto změn je ještě větší zpřehlednění jednotlivých distribučních kanálů. Ta je nyní řízena ve třech liniích – ČSOB pobočky, Poštovní spořitelna a Přímá distribuce. Linii Přímé distribuce povede od srpna Josef Šedivý.

Nástup Josefa Šedivého do pozice ředitele pro oblast Přímé distribuce doplňuje novou strukturu retailové distribuční sítě. V pozici ředitele pro oblast řízení poboček ČSOB zůstává Martin Vašek a za distribuční síť Poštovní spořitelny je od července zodpovědný Václav Potůček.

Josef Šedivý vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze se zaměřením na informační technologie a manažerské účetnictví. Před nástupem do ČSOB působil jako Senior konzultant ve společnosti Deloitte.

Do ČSOB nastoupil Josef Šedivý v roce 2011 jako manažer informační bezpečnosti, postupně pracoval jako vedoucí týmu a poté jako manažer útvaru Řízení procesů nefinančních rizik. Od roku 2016 je ředitelem tohoto útvaru, který se zaměřuje zejména na posílení vnitřního kontrolního systému ČSOB.