Zpříjemněte si služební cestu

Pokud často jezdíte na služební cesty, inspirujte se několika možnostmi, jak zůstat odpočatí, zdraví a plní energie při cestování. Pomůže vám, když budete dodržovat svou rutinu a naučíte se používat jednoduché praktické triky.

- Udržujte si energii. Zdraví je základním předpokladem cestování i pro služební účely. Ujistěte se proto, že se o své tělo budete starat stejně jako doma. Služební cesty bývají plné tučných obědů či večeří. Zajistěte si proto dostatek pohybu, který osvěží vaše tělo a pomůže vám lépe spát. Snažte se pít co nejméně alkoholu.

- Navštivte město. Na služebních cestách bývá člověk většinou sám a může se cítit osamělý. Vyrazte proto za poznáním místa, které jste navštívili. Můžete se zúčastnit některé místní kulturní akce nebo jiné aktivity, která vám připomene, že cestujete, nejen pendlujete mezi poradami.

- Udržujte si svou rutinu. Jste-li zvyklí chodit spát a vstávat v určitou hodinu, dodržujte to i na služební cestě. Pokud jste zvyklí spát v úplné tmě, vezměte si s sebou oční masku. Zajistěte si vše, co vám pomůže cítit se více jako doma, například svůj oblíbený šálek čaje před spaním. Patří sem i pravidelné mluvení s rodinou po návratu z práce.

- Využijte výhod dopravních možností. Zvažte dostupné možnosti dopravy. Někdy – například na kratší vzdálenosti – může být příjemnější místenka ve vlaku s občerstvením než laciný let. Pokud musíte cestovat letadlem, upozorněte své nadřízené, jak důležité je, abyste dorazili plní síly a připravení co nejlépe prezentovat firmu. Měli byste proto letět přes den, nejlépe první třídou.

-kk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101