Ze zaměstnance manažerem

Ilustrační snímek

Dosáhli jste kýženého povýšení do manažerské funkce. Jak se v ní co nejrychleji aklimatizovat a stát se skutečně úspěšným manažerem? Především zapomeňte na to, že vám tytéž dovednosti, díky nimž jste uspěli jako zaměstnanec, pomohou uspět i jako manažerovi. Pak se držte doporučení serveru easysmallbusinesshr.com:

Dobře poznejte svůj tým

Dobrý lídr musí mít rád lidi díky tomu z nich dostat to nejlepší. Snažte se proto co nejdříve poznat své lidi a také jim umožnit, aby blíže poznali vás. Dávejte si ale pozor na směšování přátelských vztahů s pracovními. V práci buďte vždy profesionální a případné problémy s jednotlivci řešte vždy o samotě.

Seznamte se s novými povinnostmi

Začněte tím, že se důkladně seznámíte s cíli vašeho oddělení, s tím, co bylo vytýkáno vašemu předchůdci a co je třeba zlepšit. Zajímejte se také o to, jak bude měřena vaše výkonnost. Předem stanovte očekávání pro sebe i svůj tým na prvních 90 dní.

Nechte si poradit

Nikdo po vás nechce, abyste všechno hned věděli a uměli sami. Máte o kolo sebe zkušené odborníky, tak se ptejte. Obklopte se těmi nejlepšími, jimž můžete věřit a učte se delegovat. To, že jste se stali manažerem však neznamená, že nebudete pracovat. Aktivně se podílejte na práci v týmu.

Odreagujte se od stresu

Najděte si činnosti, které vám pomohou uvolnit se po náročných dnech. Dopřejte si volno v nejvyšší možné míře. Nový manažer má odpovědnost vůči svému týmu i v tom, že zůstane svěží a soustředěný na společnou práci.

-kk-

Zdroj: Easy Small Business HR.com - manažerské rady pro podnikatele a malé firmy
Zobrazit přehled článků ze zdroje Easy Small Business HR.com