Vyvarujte se kancelářského napětí

Vysoké letní teploty mohou zvýšit napětí na pracovišti či ho dokonce vyvolat. Způsobují změny nálad, lidé jsou netrpěliví a často také netolerantní. Jak se tomuto stavu vyhnout?

Především si musíte uvědomit, zda jste ve stresu dlouhodobě nebo na vás opravdu působí počasí. Pokud jde o dlouhodobý stres, měli byste uvážet možnosti, které budou dlouhodobé, abyste se zase vrátili do normálu. Řešením může být i opuštění současného pracoviště.

Když vaše napětí způsobují nějaké problémy v práci a vysoké teploty a změny klimatu, zkuste nějaké cviky pro uklidnění.

Předtím, než něco řeknete nebo na něco zareagujete, napočítejte do deseti nebo se jen zhluboka nedechněte. Pokud byste jednali v afektu, mohli byste toho později litovat. Dopřejte tělu moment klidu.

Projděte se. Zmizte z prostředí, které vás stresuje a napíná a o situaci přemýšlejte v jiném prostředí.

Dostatečně pijte. Ale ne samozřejmě alkohol. Vodu, čaj, kávu. Bude se vám lépe myslet a když se napijete před vyslovením nějaké rozčílené poznámky nebo reakce, trochu se uklidníte.

Vezměte si den volna. Ale ne takový, že si budete zařizovat něco osobního, volným dnem se myslí den jen pro vás. Jděte do baru, k vodě, zalezte si s knížkou někam do stínu na zahradu. Uvidíte, jak budete po takovém dni uvolnění.

-pk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101