Vybudujte si tým, který opravdu chcete

Než začnete budovat svůj tým, přemýšlejte, jaký by měl být a co od něj vlastně chcete. Pokud již máte nějaké kandidáty, probírejte s nimi své nápady a požadavky a chtějte znát jejich názory. Jen to vám zaručí, že váš tým bude úspěšný a spokojenost se projeví na obou stranách.

Týmová práce je považována za klíčový článek úspěchu. Abyste sestavili skvělý tým, který vám bude přinášet výsledky a bude zvyšovat celkový výkon firmy, měli byste se držet tří bodů.

Za prvé byste se svým týmem měli trávit čas mimo kanceláře. Můžete zajít na skleničku nebo na bowling. Najděte si zkrátka příležitost, jak se navzájem více poznat. Za druhé byste měli znát schopnosti každého individuálního člena týmu a vědět, jak s ním efektivně jednat. Udělejte si sami pro sebe jakousi analýzu rozdílů členů v týmu a jejich schopností. Pomůže vám to, až budete rozdělovat práci.

Třetí krok je nejdůležitější. Mluvte s týmem. Jak oni si představují týmovou práci, jaká týmová práce je vhodná zrovna pro vaší organizaci a proč, jak budou komunikovat mezi sebou a co chtějí od vás. Domluvte se jasně na kritériích a hodnotách, kterých se budete držet.

Nezapomeňte vysvětlit, jak se bude měřit výkonnost, jak se bude odměňovat a že se úspěchy budou slavit společně. To stejně zaměstnance zajímá nejvíce. 

 -pk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101