Věřte svému týmu

Řada lidí se dává na podnikatelskou dráhu z touhy po nezávislosti. Pravdou ale je, že jejich touhy mohou skončit tím, že je ovládnou a udělají z nich otroky podnikatelské činnosti.

Vymanit se alespoň z části z nezdravého pracovního nasazení vyžaduje notnou dávku sebekontroly. Pro mnoho lidí je velmi těžké vzdát se některých povinností, když se jim všechny zdají důležité.

Pokud mají být opravdu úspěšní, musí umět zvolnit, zamyslet se. Naučte se užívat si svou práci a využijte všech příležitostí, jak se učit řídit svůj čas efektivně a nebojte se přerozdělit část svých povinností.

- V době, kdy jste ve formě se soustřeďte jen na ty nejdůležitější úkony. Zvyšujte svou produktivitu tím, že se ve svém nejproduktivnějším období zaměříte na nejdůležitější úkoly. Rutinní záležitosti se snažte přesunout na méně příznivou dobu.

- Naučte se rozlišovat prioritní záležitosti a definujte akční kroky.  Udělejte si seznam aktivit, které jsou nutné k tomu, aby vaše firma běžela a přemýšlejte o tom, zda je nutné, abyste je dělali vy osobně. Váš seznam poskytne ostatním vodítko.

- Otestujte delegování. Vyberte prioritní oblast, která bude sestávat ze zvládnutelných úkolů a kdy je možná okamžitá zpětná vazba a pověřte jí vybrané zaměstnance. Dohlédněte na to, aby zaměstnanci, které případně naberete, vyhovovali vašim potřebám a vaší osobnosti. Sdílejte svůj seznam aktivit během pohovoru s uchazeči.

- Umožněte svým lidem, aby se chovali jako podnikatelé. Ujasněte jim dané cíle a to, jaká si myslíte, že by měla být jejich role v jejich dosažení. Nechte je navrhnout plán, jak situace řešit. Sdělte jim své tipy, ale umožněte jim pracovat samostatně. Zvyšte motivaci svého týmu vložením důvěry do schopností svých lidí. Když jim budete věřit, budou otevřenější objevování nových řešení a budou se vám snažit pomoci.

Tímto způsobem také získáte potřebný čas pro svou regeneraci a dobití baterií pro svůj osobní i pracovní život.

-av-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com