Tři kroky k efektivnímu leadershipu

Ilustrační snímek

Pokud se chcete stát inspirativním a efektivním lídrem, musíte na sobě neustále pracovat. Na svém blogu o tom píše přední světový odborník v oblasti osobního a profesního rozvoje, americký spíkr a poradce Brian Tracy. Doporučuje zaměřit se na tři následující nejefektivnější vlastnosti lídrů.

1. Silné stránky

Efektivní lídr se soustředí na své silné stránky a silné stránky lidé kolem sebe. Ví, že lidé mají více nedostatků než silných stránek, a proto nejde dosáhnout úspěchu tím, že bychom se soustředili na své slabé stránky. Je třeba nalézat individuální možnosti silného rozvoje a právě na ty se zaměřit.

2. Jít příkladem

Efektivní lídr je ostatním příkladem v tom, jak se mají chovat. Uvědomuje si vliv svých slov a činů na své okolí. Proto se snaží být co nejvíce pozitivní. Platí to jak v práci, tak v soukromí.

3. Integrita

Nejdůležitějším předpokladem respektovaného efektivního lídra je podle Tracyho integrita. Efektivní lídr ví, že základem jakékoli úspěšné spolupráce je schopnost a ochota věřit lidem. Pokud to není možné, jde dál. Jen málo lidí například může dosáhnout úspěchu pod vedením negativních a nedůvěryhodných nadřízených.

-kk-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com