Šest věcí, které tým potřebuje, aby dosáhl hvězdného úspěchu

Každý manažer chce mít hvězdný tým. Ovšem ne každý manažer ví, co musí udělat pro to, aby se jejich tým hvězdným skutečně stal. Zde je šest věcí, které tým potřebuje k tomu, aby dosáhl svého maximálního potenciálu.

Ilustrační snímek

Společná vize

Jak uvádí BusinessMatters Magazine, jedním z nejzásadnějších podmínek úspěchu týmu je nadšení pro společnou vizi. Úkolem manažera tedy je tuto společnou vizi, jakýsi Svatý grál, týmu představit.

Jasně definované role

Aby mohl tým efektivně pracovat, musí mít jasně nastavená pravidla. I jasně definované role jeho členů. To neznamená, že si pracovníci nebudou delegovat práci nebo že nebudou částečně zodpovědní za agendu ostatních členů týmu. Musí být ale jasné, kde jejich zodpovědnost začíná a končí.

Akční plán, jak dosáhnout společných cílů

Jenom vize nestačí. Ještě důležitější je nastavit akční plán. Tedy jakousi cestu, sestávající z konkrétních dílčích kroků, kterou se tým ze současné pozice k této vizi postupně propracuje.

Tolerování chyb

Tým se nikdy nemůže efektivně rozvíjet ani být dostatečně flexibilní, pokud v něm nebude panovat určitá tolerance nefatálních chyb. Manažer musí pracovníkům dát prostor zkoušet nové věci, což sebou nese i riziko určitých přešlapů a záseků ve slepých uličkách.

Manažer, co neubíjí potenciál jednotlivých pracovníků

Tým je ve výsledku tak dobrý, jako jeho nejslabší článek. Manažer by se proto neměl nikdy zaměřovat pouze na produktivitu skupiny jako celku, ale i na rozvoj individuálního talentu. Jedině tak si může vybudovat skutečně hvězdný tým.

Efektivní napojení týmu na ostatní struktury ve firmě

Žádný tým nepracuje v izolaci. Sebelepší tým, který interně podává skvělý výkon, nemusí nakonec být tak úspěšný, pokud nefunguje jeho interakce s okolím. Tedy s klienty, s dodavateli a především s ostatními týmy ve společnosti.

 

-mm-

Zdroj: Business Matters - web předního britského časopisu pro malé a střední podniky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Matters