Sedm zvyků vysoce úspěšných lidí

Co odlišuje velmi úspěšné lidi od těch průměrných? Tvrdá práce, originalita, vytrvalost a především dlouhodobé návyky, které jim pomáhají dosahovat dlouhodobých úspěchů. Zde je sedm zvyků extrémně úspěšných manažerů, podnikatelů a kreativních lidí.

Ilustrační snímek

Brzké vstávání

Někteří lidé jsou spíše ranní ptáci a někteří zas noční sovy. Avšak platí, že jeden zvyk se u úspěšných lidí vyskytuje velmi často (pro někoho možná bohužel) – a sice brzké ranní vstávání.

Schopnost detekovat věci, do kterých se nevyplatí investovat energie

Úspěšní lidé umí detekovat a využívat příležitosti. Stejně důležitým zvykem je ale schopnost včas si uvědomit, do kterých věcí se naopak nevyplatí investovat příliš mnoho drahocenného času ani energie.

Ochota jít do určitého rizika

Jak uvádí Addicted2Success.com, bez určité míry rizika nelze dosáhnout většího úspěchu. To samozřejmě neznamená, že by byli úspěšní lidé sebevrazi nebo nezodpovědní lidé. Riziko, které podstupují, bývá většinou zvážené a velmi dobře spočítané.

Vizualizace úspěchu a možných řešení

Úspěšní lidé bývají vizionáři, kteří sobě i lidem ve svém okolí umí do detailu popsat, jak vypadá úspěch nebo řešení problému, se kterým se dotyčný aktuálně potýká.

Hluboká práce

Schopnost hluboce se soustředit na to, co děláme, je něco, co lidstvo jako celek dlouhodobě spíš ztrácí. Úspěšní lidé si ale schopnost hluboké práce ponechávají a často ji ve své práci využívají.

Používání a udržování zápisků a psaných plánů

Někdy se zdá, že úspěšní lidé mají sloní paměť. Pravda je ale taková, že většina z nich si vede pečlivé zápisky – z jednání, ze schůzek, ze svých vlastních myšlenek nebo plánů. Díky tomu mají přehled o tom, co se děje, co kde slíbili nebo řekli nebo co jim slíbili naopak lidé kolem.

Pokládání důležitých otázek – i těch nepříjemných

Úspěšní lidé se nebojí pokládat nahlas otázky, a to i ty nepříjemné. Pokud například panují nějaké pochyby o určitém projektu, nemají problém toto téma probírat.



-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success