Seven habits of highly successful people

Sedm zvyků vysoce úspěšných lidí

What distinguishes highly successful people from average ones? Hard work, originality, perseverance and, above all, long-term habits that help them achieve long-term success. Here are seven habits of extremely successful managers, entrepreneurs and creative people.

Early rising

Some people are early risers, while others are night owls. However, one habit is very common among successful people (perhaps unfortunately for some): getting up early in the morning.

Ability to detect things not worth investing energy in

Successful people can detect and exploit opportunities. But an equally important habit is the ability to recognise early on which things are not worth investing too much precious time and energy in.

Willingness to take risks

As Addicted2Success.com states, without a certain amount of risk, it is impossible to achieve greater success. Of course, this does not mean successful people are irresponsible or suicidal; the risks they take tend to be well-considered and well-calculated.

Visualising success and possible solutions

Successful people tend to be visionaries who can describe in detail to themselves and those around them what success or a solution to a problem they are currently facing looks like.

Deep work

The ability to focus deeply on what we are doing is something that humanity as a whole is losing in the long run. However, successful people retain the ability to do deep work and often use it to good effect.

Keeping and using notes and written plans

Sometimes successful people seem to have the memory of an elephant. In fact, most of them keep meticulous notes of meetings, appointments, plans or their own thoughts. This helps them keep track of events, what they have promised or said, or what the people around them have promised in return.

Asking important and awkward questions  

Successful people are not afraid to ask questions out loud, including uncomfortable ones. For example, if there are any doubts about a project, they have no problem discussing the topic.



-mm-

    Sedm zvyků vysoce úspěšných lidí

    Co odlišuje velmi úspěšné lidi od těch průměrných? Tvrdá práce, originalita, vytrvalost a především dlouhodobé návyky, které jim pomáhají dosahovat dlouhodobých úspěchů. Zde je sedm zvyků extrémně úspěšných manažerů, podnikatelů a kreativních lidí.

    Brzké vstávání

    Někteří lidé jsou spíše ranní ptáci a někteří zas noční sovy. Avšak platí, že jeden zvyk se u úspěšných lidí vyskytuje velmi často (pro někoho možná bohužel) – a sice brzké ranní vstávání.

    Schopnost detekovat věci, do kterých se nevyplatí investovat energie

    Úspěšní lidé umí detekovat a využívat příležitosti. Stejně důležitým zvykem je ale schopnost včas si uvědomit, do kterých věcí se naopak nevyplatí investovat příliš mnoho drahocenného času ani energie.

    Ochota jít do určitého rizika

    Jak uvádí Addicted2Success.com, bez určité míry rizika nelze dosáhnout většího úspěchu. To samozřejmě neznamená, že by byli úspěšní lidé sebevrazi nebo nezodpovědní lidé. Riziko, které podstupují, bývá většinou zvážené a velmi dobře spočítané.

    Vizualizace úspěchu a možných řešení

    Úspěšní lidé bývají vizionáři, kteří sobě i lidem ve svém okolí umí do detailu popsat, jak vypadá úspěch nebo řešení problému, se kterým se dotyčný aktuálně potýká.

    Hluboká práce

    Schopnost hluboce se soustředit na to, co děláme, je něco, co lidstvo jako celek dlouhodobě spíš ztrácí. Úspěšní lidé si ale schopnost hluboké práce ponechávají a často ji ve své práci využívají.

    Používání a udržování zápisků a psaných plánů

    Někdy se zdá, že úspěšní lidé mají sloní paměť. Pravda je ale taková, že většina z nich si vede pečlivé zápisky – z jednání, ze schůzek, ze svých vlastních myšlenek nebo plánů. Díky tomu mají přehled o tom, co se děje, co kde slíbili nebo řekli nebo co jim slíbili naopak lidé kolem.

    Pokládání důležitých otázek – i těch nepříjemných

    Úspěšní lidé se nebojí pokládat nahlas otázky, a to i ty nepříjemné. Pokud například panují nějaké pochyby o určitém projektu, nemají problém toto téma probírat.



    -mm-

    Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success