Rychlé úvody jednání: Lamače ledů při představování

Klíčem k úspěšnému představení ve větších skupinách je neplánovat, aby se seznámil každý s každým. Není to obvykle praktické a někdy ani možné. Článek popisuje dvě vhodnější, tzv. rozehřívací metody.

- Deka. Jedná se o aktivitu, při které se účastníci učí vzájemně svá jména. Zkouší říci co nejdříve jméno druhé osoby, když se spustí zábrana (třeba deka) mezi nimi. Rozdělte skupinu na dva týmy. Jeden účastník z každého týmu drží deku mezi týmy a pro toto kolo je mimo hru. Deka jde dolů, osoba, která první řekne nahlas jméno druhé osoby, vyhrává dané kolo. Mimo jména je také možné sdělovat pracovní pozici, oddělení nebo jiné důležité informace.  

- Míč. Jedná se o seznamovací aktivitu, při které se účastníci učí jméno nebo jiné údaje o druhých osobách za pomoci míče. Účastníci stojí v kruhu, každý řekne své jméno. Jedna osoba vezme míč, hodí ho komukoliv v kruhu a řekne jeho jméno. Po odhození míče účastník založí ruce na hrudníku, a tak je naznačeno, že již měl míč. Když někdo míč nechytí, nebo řekne chybně jméno, hází se znovu, ale míč se hodí někomu jinému. Pro urychlení může být ve hře více míčů.

-av-

Zdroj: Presentations - informace o technologiích a technikách efektivní komunikace
Zobrazit přehled článků ze zdroje Presentations