Růstu firem brání nedostatky v řízení talentů

Největší překážkou budoucího růstu firem je neschopnost přilákat a udržet si talenty. Vyplývá to z výzkumu společnosti Towers Watson s názvem Strategies for Growth, jehož se zúčastnilo více než 700 firem z celého světa. Výzkum upozornil také na nedostatky v řízení talentů a plánování nástupnictví.

Ztrátu talentů v klíčových oblastech označila za největší hrozbu více než polovina respondentů (51 procent). Neschopnost plánovat nástupnictví pak jmenovalo 49 procent a neschopnost přilákat nové talenty 38 procent respondentů.

Evropa vidí mezery v nástupnictví manažerů

Z pohledu jednotlivých regionů se ukázalo, že Severní Ameriku pálí ztráta klíčových talentů méně než ostatní části světa, více však bojuje se ztrátou angažovanosti zaměstnanců. V pacifické Asii je největší překážkou růstu firem neschopnost vyplácet konkurenceschopné mzdy. To se pak odráží v růstu počtu mobilních zaměstnanců, kteří jsou ochotni často měnit práci, aby dosáhli lepší kariéry a zvýšili své příjmy. Respondenti z Evropy se nejvíce obávají dopadů odlivu talentů na plánování nástupnictví na manažerských postech.

-kk-

Zdroj: Chief Learning Officer - americký časopis a server pro manažery vzdělávání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Chief Learning Officer