Psi na pracovištích nejsou science fiction

Asociace profesionálních pečovatelů o psy Pet Sitters International vyhlásila na pátek 24. června v pořadí již 13. ročník „dne psů na pracovištích“ - Take Your Dog to Work Day. Cílem této akce, která se poprvé konala v roce 1999, je přimět zaměstnavatele k větší podpoře psů nejen na pracovištích. Mohou tak také přispět k ochraně zvířat ve svém okolí a motivovat zaměstnance k tomu, aby si adoptovali či vzali psy z útulků. Ačkoli to může na první pohled znít neuvěřitelně, psi na pracovištích nejsou ve světě až takovou výjimkou. Firmy povolují přítomnost psů zejména proto, že podporuje relaxaci a kreativitu zaměstnanců.

Firmy, které se do akce Take Your Dog to Work Day nezapojily, ale osloví je jako zajímavý benefit pro rozvoj dobré nálady a týmového ducha ve svých řadách, mohou navštívit webové stránky www.takeyourdog.com. Naleznou zde užitečné rady, jak připravit psům na pracovišti potřebné zázemí.

Důležité je například zabezpečit, aby pes z kanceláře neutekl a nepohyboval se na nevhodných místech, jako jsou toalety nebo jídelny. K tomu pomohou vodítka a ohrádky. Na místě je také záložní plán pro návrat psa domů v případě, že se v kanceláři nebude cítit dobře. Jelikož majitelé musejí pracovat, na procházku může se psy v pracovní době chodit profesionálních pečovatel.

Pokud svým zaměstnancům psy v kancelářích povolit nemůžete, proč neuspořádat den na podporu psů, kdy si zaměstnanci budou moci přinést alespoň fotografie svých miláčků. Výtěžek můžete věnovat místnímu útulku.

-kk-

Zdroj: BLR.com - americký portál věnovaný rozvoji lidských zdrojů, bezpečnosti práce a odměňování
Zobrazit přehled článků ze zdroje BLR.com