Proč je vaše kariéra na bodu mrazu?

Ilustrační snímek

Rozvoj kariéry může mít různé podoby – od povýšení až po založení vlastní firmy. Patří sem i získávání nových znalostí a dovedností bez nutnosti měnit pozici nebo firmu. Pokud jste tedy na jednom místě dlouho a stále se učíte, je to v pořádku. Pokud však nic nového nepřichází, měli byste se zamyslete nad důvody. Na čtyři důvody zbytečné stagnace vaší kariéry upozornil server Recruiter.com.

1. Děláte pouze to nejnutnější

Držíte se popisu své práce a považujete za zbytečné dělat něco navíc. Sami si tím bráníte v učení a získání vůdcovské role. S tímto přístupem zůstanete i nadále pouze tam, kde jste.

2. Obklopujete se průměrností

Lidé, jimiž se obklopujeme, hrají v našem životě zásadní roli. Pokud jste například členy týmu, který dosahuje pouze průměrných výsledků a neusiluje o zlepšení, snadno ztratíte motivaci.

3. Bojíte se, že neuspějete

Kdo nic nezkusí, ten nic nezkazí, ale také nic nezažije. Pokud se tedy nepohybujete v prostředí, kde vás za neúspěch čeká příliš tvrdý trest, zkuste realizovat alespoň některý ze svých snů.

4. Bráníte se odchodu z nevyhovující práce

V každé práci přijde chvíle, kdy je čas vyměnit jednu roli za druhou, abyste mohli pokročit ve své kariéře. Zprvu se budete bránit, nebude se vám chtít začínat jinde znovu. Jednoho dne si však uvědomíte, že už se na dané místě nemáte jak rozvíjet.

Zkuste si odpovědět na tuto otázku: Pokud děláte práci, do které nechcete investovat více času, než je nezbytně nutné, obklopují vás pouze průměrní lidé, bojíte se udělat chybu a nemáte jak sále rozvíjet svůj potenciál, proč ji vlastně děláte?

-kk-

Zdroj: Recruiter.co.uk - portál odborného britského časopisu pro specialisty náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Recruiter.co.uk