Prázdniny dětí mají vliv na produktivitu

V čase dětských prázdnin nastává nestandardní situace, kdy děti potřebují více pozornosti a péče. V případě, že nevyjde plánovaný program nebo hlídání, nastává problém. Úplně ale stačí, když dítě pravidelně volá rodiči do práce.

Několik tipů:

- Povzbuzujte rodiče, aby plánovali. Pro minimalizaci problémů by měli rodiče včas zajistit spolehlivé hlídání nebo aktivity, případně se spojit s rodiči dětí s podobnými zájmy a řešit jejich aktivity společně.

- Zjistěte situaci. Umožněte zaměstnanci, aby vysvětlil svou situaci a komplikace, které se možná vyskytnou. Pokud přijde nejhorší scénář, budete mít více pochopení.

- Zvažte flexibilní pracovní dobu. V řadě firem mohou zaměstnanci přijít později a také později pracoviště opustit, nebo naopak přijít dříve a dříve odejít. Také si mohou vzít část práce domů, nebo ji dokončit o víkendech.

- Umožněte čerpání dovolené. Pokud není možné zajistit flexibilní systém, pak zbývá zaměstnancům jen čerpání části řádné dovolené.

- Udělejte výjimku. Zvažte výjimku pro zaměstnance s problematickým soukromým. Je pravděpodobné, že takový zaměstnanec projeví uznání za vaše pochopení jeho obtížné situace nadstandardním výkonem.

-av-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com