Práce na dálku je nejvýhodnější pro řadové zaměstnance

Personální agentura OfficeTeam provedla ve Spojených státech výzkum, v němž se zaměřila na názory firem na práci z domova. Zúčastnilo se jej 150 vysokých manažerů z tisícovky největších amerických podniků. Konkrétně pokládal otázku, na jaké úrovni je podle nich práce z domova nejpřínosnější. 43 procent respondentů uvedlo, že práce z domova je nejvhodnější pro řadové zaměstnance. O manažerech si totéž myslelo jen 18 procent respondentů.

Respondenti byli dále tázáni, jak často pracují z domova vysocí manažeři v jejich firmách. 55 procent odpovědělo, že zřídka. Možnost „velmi často“ zvolilo 5 procent a „nikdy“ 12 procent. Efektivní management vyžaduje totiž, aby manažeři byli svým zaměstnancům často k dispozici tváří v tvář. Pro běžné zaměstnance je naopak práce z domova výhodnější, protože mohou svou práci často vykonávat samostatně.

Odborníci však doporučují zaměstnancům pracujícím z domova trávit určitý čas v kanceláři. Neměli by nabýt dojmu, že jsou mimo dohled a tudíž i mimo mysl svých zaměstnavatelů v případě povýšení či zajímavých projektů a úkolů.

-kk-

Zdroj: WorldatWork - portál globální asociace manažerů lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje WorldatWork