Powerpointová prezentace ve stylu roku 2017 (1/2)

Nikdo nechce promítat prezentaci, která vypadá zastarale. Pokud chcete, aby vaše prezentace vypadala moderně a vizuálně přitažlivě, máme pro vás pár tipů.

Ilustrační snímek

Příprava slidů, které vypadají dobře, není náročná. Je potřeba jen trochu úsilí a pár tipů. To první je na vás, a na to druhé můžete využít rady webu presentationmagazine.com.

Vždy ale berte ohled na to, kdo tvoří vaše publikum. Také záleží na tom, jaký dojem chcete udělat a jakou zprávu chcete předat. Někdy je potřeba, aby vaše prezentace vypadala více tradičně.

1. Fonty? Zvolte tenčí

Tenké fonty jsou moderní. Možná jste si všimli, že je dnes začíná využívat více a více webů. Víte proč? Protože mnoho návštěvníků weby prochází na mobilním telefonu, a proto jejich design musí zabrat co nejméně místa, aby se to všechno na malé obrazovky dobře vešlo.

Pamatujte však na to, že vaše texty musejí být čitelné. Možná bude dobré překontrolovat typ a velikost zvoleného fontu ze zadní řady nějaké místnosti.

2. Barvy? Spíše sytější

Vybledlé barvy nejsou moderní. Někdy mohou vypadat dobře, ale spíše preferujte bohatší, sytější barvy. A potom jako druhou, doplňkovou barvu, použijte šedou. Nemusíte měnit styl všeho, co používáte, ale pokud vytváříte nějaký úplně nový materiál, popřemýšlejte o tom.

3. Tenké ohraničení a podtržení

Používáte na slidech ohraničení a podtržení? Potom je dělejte spíše tenké. Výsledek tak bude elegantní. Silnější podtržení použijte tehdy, když chcete vytvořit kontrast nebo usměrnit pozornost publika.

4. 2017 je rokem 2D designu

Nepoužívejte odrazy – i když vás to možná láká. Žádné stíny, žádné snahy o 3D efekty. V módě je plochý design.

-jk-

Zdroj: Presentation Magazine - portál věnovaný prezetacím a veřejnému vystupování
Zobrazit přehled článků ze zdroje Presentation Magazine

Články v sérii

Aktuální

Powerpointová prezentace ve stylu roku 2017 (1/2)

Aktuální

Powerpointová prezentace ve stylu roku 2017 (2/2)