Pomozte zaměstnancům zůstat fit

Vytvořit zdravější pracovní prostředí lze i s minimálním rozpočtem. Nejen, že získáte zdravější a produktivnější zaměstnance, ale také podpoříte dobré vztahy mezi kolegy. S rostoucími náklady na zdravotní péči se snaží řada firem o zavedení programů, které povzbudí zaměstnance ve zdraví prospěšných aktivitách.

Podle nedávné americké studie, která oslovila stovky firem, již zahájilo více než 41 % z nich výše zmíněné aktivity. Podle statistik se u větších firem ukazuje, že pozdější úspora může být až pětinásobek vložené investice.

Přestože si mohou větší firmy dovolit propracovanější programy, ani ty menší nezůstávají pozadu. Řada z nich vykazuje značnou kreativitu, aby do svého podniku vnesla kulturu zdravého životního stylu a je důkazem toho, že není třeba závratného kapitálu.

Zde je několik nízkorozpočtových tipů:

- Udělejte ze cvičení pracovní cíl. Například podnikatelka Gina Dietrichová, která vlastní rostoucí firmu, pobízí svůj personál, aby cvičil tak, že staví fyzickou aktivitu vedle běžných firemních cílů a proplácí členství ve sportovních zařízeních.

- Nabízejte zdravé menu. D. Santy, spoluzakladatel firmy Santy Advertising, umožňuje svým zaměstnancům jíst zdravě. Věří, že lidé, kteří jsou aktivní, fit a dodržují pravidla správné životosprávy jsou i kvalitními pracovníky.

- Poskytujte benefity spojené se zdravým životním stylem. V některých firmách poskytují roční finanční benefit, který lze vybrat na čemkoliv, co je spojené se zdravím a fitness. Je to pro lidi pobídka, aby se sebou začali něco dělat.

- Komunikujte. E-mailové bulletiny nebo přílohy k výplatním dokumentům mohou tuto ideu pravidelně osvěžovat.

- Informujte a inspirujte. Zjistěte a nabízejte informace, které mohou lidi přivést ke zdraví prospěšným aktivitám.

Můžete například zajistit nenákladnou docházku terapeuta na několik minut, který vašim zaměstnancům poskytne krátkou masáž.

-av-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com