Pět podceňovaných tipů pro manažery

Být dobrým manažerem vyžaduje zkušenosti, tvrdou práci i teoretické znalosti. Svůj manažerský styl ale můžete vylepšit i pomocí následujících méně známých, ale přesto velmi efektivních tipů.

Ilustrační snímek

Tyto tipy uveřejnila webová stránka Gallup.com.

Naučte své podřízené, jak se poučit z chyb

Jedním z nejlepších způsobů, jak zlepšit svůj manažerský styl a zároveň zvýšit produktivitu i flexibilitu celého týmu, je naučit své podřízené, jak se poučit z chyb. Nevnímejte ve svém týmu chybu jako něco negativního, ale spíše jako příležitost.

Zaveďte dny, kdy budou zakázané porady

Upřímně řečeno, většina řadových pracovníků nemá porady zrovna v lásce. Umožněte jim proto si od nich odpočinout tím, že zavedete dny, kdy budou zakázané porady a týmová setkání.

Otevřeně se bavte o duševním zdraví

Osvěta o duševním zdraví by měla být každodenní součástí vaší komunikace. Otevřeně se o duševním zdraví bavte. A jděte svým podřízeným příkladem v tom, že budete o své vlastní duševní zdraví pečovat.

Umožněte podřízeným dělat stáže v jiných týmech

Jedním ze způsobů, jak oživit práci svých podřízených a umožnit jim dozvědět se více o tom, co dělají jejich kolegové, je umožnit jim jakousi stáž v jiných týmech. Uveďte program, ve kterém tuto stáž svým podřízeným umožníte.

Zaveďte buddy systém

Jedná se o efektivní systém především pro situace, kdy chcete rychle zaučit nováčka. Buddy systém spočívá v tom, že nově příchozímu do týmu přidělíte z kolegů nějakého „kamaráda“, tedy „buddyho“, který mu pomáhá nejenom se zaučením v pracovní agendě, ale i třeba s vysvětlením praktických žáležitostí ve firmě.



-mm-

Zdroj: Gallup Management Journal - online magazín přední světové výzkumné společnosti Gallup Organization
Zobrazit přehled článků ze zdroje Gallup Management Journal