Pět komunikačních triků těch nejlepších lídrů

Bez toho, abyste výborně a efektivně komunikovali se svým okolím, nemůžete nikdy být skutečně úspěšných a inspirativním lídrem. Většina úspěšných podnikatelů a manažerů se na svoji pozici dostala nikoliv kvůli svým tvrdým dovednostem a technickým znalostem, ale především právě díky tomu, jak dobře dovedou komunikovat. V tomto článku si ukážeme pět komunikačních triků těch nejlepších lídrů.

Ilustrační snímek

Apel nejen na logické myšlení, ale především i na emoce

Jak uvádí Addicted2Success, úspěšně komunikující člověk ví, že lidi nelze o ničem přesvědčovat jen pomocí argumentů a pomocí apelu na racionální myšlení. Ať chceme nebo ne, my lidé se z velké části rozhodujeme podle svého podvědomého vnímání a podle pocitů. Abyste skutečně úspěšně komunikovali, musíte se naučit svojí komunikací apelovat na pocity a emoční vnímání lidí ve svém okolí.

Nefalšované, aktivní naslouchání

V komunikaci s okolím uspějete jedině tak, že budete lidem kolem sebe naslouchat. Když s někým komunikujete, ani sebelepší argumentace nebo komunikační dovednosti vám nepomohou, pokud se o druhého člověka nezajímáte. Vždy při konverzaci aktivně naslouchejte a skutečně, nefalšovaně se zajímejte o pocity a názory člověka, se kterým mluvíte.

Jasné sdělování hlavních myšlenek

Každá vaše věta a každá vaše promluva by měly mít jednu jasnou myšlenku, kterou se snažíte sdělit. Buďte přímočaří v tom, jak komunikujete, nazývejte věci pravými jmény a jasně a bez ostychu své myšlenky pojmenovávejte.

Ochota převzít iniciativu za vedení rozhovoru

I když většina z nás si užívá zajímavý a podnětný rozhovor s někým jiným, mnoho lidí má problém s tím rozhovor vést. Pokud na takového člověka narazíte, nebojte se převzít iniciativu a rozhovor vést – dost možná vám druhý člověk bude i vděčný.

Sebevědomá neverbální komunikace

Komunikace samozřejmě neprobíhá jen na verbální úrovni. Neméně důležitou roli hraje i řeč těla. Dělejte taková gesta a vyzařujte takovou energii, aby bylo všem kolem vás jasné, že si věříte, že jste zdravě sebevědomí, ale že jste zároveň otevřeni i podnětům lidí kolem sebe.



-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success