Odejít hned, nebo riskovat vyhazov?

Když zaměstnavatel oznámí, že bude propouštět, mělo by být ve vašem zájmu chránit sebe a svoji budoucnost. Začněte proto včas přemýšlet o tom, co dál.

Několik tipů:

 

- Zařiďte si soukromé komunikační kanály. Snažte se maximálně utajit své aktivity. Je třeba mít osobní e-mailovou schránku a používat výhradně vlastní telefon. Aktualizujte své CV, udělejte to ale doma. Nechte si udělat navštívenky s vaším soukromým kontaktem, nezmiňujte tam, kde v současné době pracujete. Rozdejte tyto navštívenky také spolupracovníkům a požádejte je o soukromý kontakt, abyste mohli zůstat ve styku i po případné vlně propouštění.

 

- Rozšiřte své on-line aktivity. Registrujte si své jméno jako doménu. Bude to důležitou součástí vašeho on-line brandingu. Vložte svůj profil se skrytou identitou na kvalitní stránky (v USA například Linked.in, ZoomInfo nebo Ziggs).

 

- Osvěžte kontakty. Důležitost aktuálních kontaktů mimo formu nelze přeceňovat. Je to jedna z chyb, kterou řada lidí udělá. Mají řadu interních kontaktů v marketingu, výrobě a po celé firmě. Zanedbávají ale externí networking a když jsou propuštěni, neznají kromě sebe navzájem nikoho jiného.

 

-av-

  
Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com