Než přijdou svátky

Možná se vám v posledních dnech zdá, že všichni okolo jsou již pohlceni Vánocemi, jen vy jste na to příliš zaneprázdnění. Připadáte si, jako byste byli jediní, kdo ještě pracuje. Článek přináší několik rad, jak správně zvládnout toto období.

- Soustřeďte se na důležité věci. Ujasněte si, co je opravdu třeba udělat do konce roku. Podporujte produkci v takovém objemu, který je reálný.

- Proveďte poslední finanční operace. Zvažte, co ještě přidat do nákladů a co nechat na příští rok.

- Plánujte a rozpočtujte. Připravte si plány a rozpočty na následující rok, pokud jste to ještě neudělali. Přemýšlejte, kam chcete dojít.

- Uvažujte o dobrých věcech. Vzpomeňte si na všechno dobré, co se vám během končícího roku podařilo. Pogratulujte si, ať už se jedná o úspěch na poli financí nebo interpersonálních vztahů.

- Odměňte klíčové zaměstnance. Poděkujte nejlepším za jejich přínos v podobě specifické odměny. Mějte na paměti, že chování, které nyní odměníte, bude pro zaměstnance jasným signálem, jak e chovat v příštím roce.

- Poděkujte všem. Vyjádřete poděkování všem zaměstnancům za jejich práci. Můžete připravit písemná poděkování, malé dárky nebo firemní večírek.

-kk-

Zdroj: About Management - část amerického portálu About.com věnovaná managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje About Management