Nervozita výkonnosti nepomůže

Manažeři se v současné době obávají o stav své firmy a zaměstnanci o svá místa. Co s tím mohou vůdcové dělat? V první řadě by se měli uvolnit.

- Uvolněte svou náladu. Manažer nemůže nic dělat s potápějící se ekonomikou. Může však pracovat s tím, jak na ni bude reagovat. Zlověstné výrazy obličeje pracovní výkonnost nepodpoří. Úsměv a přátelský přístup však pomohou.

- Bavte se. Hledejte způsoby, jak se uvolnit společně. Zajděte na oběd, objednejte si koláč do zasedací místnosti, rozdejte zaměstnancům vstupenky do kina nebo kupóny do videopůjčovny, vyvěste si na nástěnku veselé obrázky. Tyto věci pomohou zaměstnancům připomenout, že život není jen práce.

- Mějte otevřené dveře. Dejte svým lidem najevo, že jste otevření komunikaci. Buďte k dispozici nejen pro případ pracovních záležitostí, ale i pro občasné popovídání o nepracovních věcech. Není to ztracený čas, ale projev vaší lidské stránky.

-kk-

Zdroj: Harvard Business Review - zpravodajský portál vydavatelství přední americké obchodní školy Harvard Business School
Zobrazit přehled článků ze zdroje Harvard Business Review