Nemáte motivaci pracovat? Inspirativní citáty, které vám pomohou

Asi bychom byli všichni rádi, kdybychom byli neustále pozitivní, namotivovaní, a kdyby nás práce vždy bavila. Pravda je ale taková, že většina z nás čas od času zažije období, kdy potřebujeme trochu motivace. A protože to za nás nikdo neudělá, je nutné, abychom se o motivování sebe sama postarali sami. Proto vám přinášíme několik myšlenek, které se vám budou hodit zvláště ve chvílích, kdy se vám nedostává motivace potřebné k práci.

Ilustrační snímek

Tento užitečný seznam motivačních citátů zveřejnil server Leadership Now.

Amatéři čekají na inspiraci, my ostatní prostě vstaneme a pracujeme." - Stephen King

Ve chvílích, kdy se vám do ničeho nechce a marně hledáte motivaci, hlavně neskončete tak, že žádnou práci dělat nebudete. Může se totiž stát, že se budete kvůli výčitkám a nedodělaným restům cítit ještě více bezmocně a demotivovaně. Jednoduše si řekněte, co je potřeba nutně udělat, odstřihněte svůj splín a pustťe se do práce, i kdyby to mělo být roboticky. Po určitém čase vás totiž práce pohltí a zaujme.

„Štěstí nepřichází k člověku samo.“

Bohužel, pokud budeme sedět a nic nedělat, žádného štěstí nedosáhneme. Úspěch se nebere jen tak z ničeho. I ti, kteří vypadají, jako že jim štěstí padlo do klína, většinou o své místo v životě museli tvrdě bojovat. Buďte tedy pány svého života a určovatelem vašeho štěstí a něco pro svůj úspěch udělejte.

„Nikdy už nebude lepší čas, než právě teď.“

Neodkládejte činnosti jenom kvůli tomu, že si myslíte, že přijdou lepší a vhodnější chvíle k tomu je realizovat. Čím dříve začnete, tím lépe, protože právě teď je ta nejvhodnější chvíle. 

„Neúspěšní hledají problémy a výmluvy, ti úspěšní hledají řešení.“

Hledání výmluv a problémů vás nikam neposune. Pokuste se přepnout se na pozitivní myšlení a raději hledejte možnosti, cesty a řešení, spíše než abyste se vymlouvali. To totiž dělají lidé, kteří nakonec ničeho nedosáhnou.

 

-mm-

Zdroj: Leadership Now - web věnovaný široké škále aspektů leadershipu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Leadership Now