Největší priorita jsou priority

Proč právě čtete tento článek? Neměli byste raději kontrolovat zůstatky na bankovních účtech, pracovat na marketingovém projektu nebo hledat vhodného kandidáta na volné místo ve vaší firmě? Problém s vymezením priorit se týká nejčastěji začínajících šéfů. Potýká se s ním však téměř každý manažer a zvláště zásadní je pro manažery, kteří jsou zároveň majiteli firem, protože ti si musejí poradit sami.

Řízení vlastního času je velice obtížné. Řada manažerů se již pokoušela pracovat nepřetržitě dlouhou dobu v dobré víře, že tak stihne všechny povinnosti, jen aby dospěla ke zjištění, že tudy cesta nevede. Manažer se pak cítí vyčerpaný fyzicky i psychicky, což jeho původně složitou situaci pouze zhorší. Důležité je připustit si, že šéf nemůže vše zvládnout sám. Otevře si tím cestu k určování priorit.

Základní prioritou šéfa-podnikatele by měl být prodej. Měl by se zajímat o to, jak prodej posílit a podle toho vymezovat další priority. Administrativní práce by sám vykonávat neměl, naopak by se měl soustředit na možnosti posílení prodeje prostřednictvím motivace zaměstnanců, marketingu, propagace a vývoje produktů.

-kk-
Zdroj: Startups - Britský server pro začínající podnikatele.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startups