Nedostatečná disciplína - jed pro manažery

Tým vrcholných manažerů by neměl sloužit k tomu, aby jeho členové mohli sami sobě nebo ostatním něco dokazovat, ale měl by to být účelový svazek, který má na starosti řešení složitých problémů. Aby mohly manažerské týmy efektivně pracovat, potřebují jediné: funkční pravidla. Ta by si měli členové týmu dohodnout mezi sebou a na jejich dodržování by měl dohlížet vedoucí týmu.

Nejprve je nutné správně rozdělit úkoly a zajistit, aby je všichni kolegové správně chápali. Každý musí dělat svůj díl práce a ostatní musí vědět, co dělá, aby se na něj mohli spolehnout a aby mu mohli případně pomoci. Všichni členové týmu musí být disciplinovaní a jejich práce musí probíhat koordinovaně.

Dalším pravidlem správného fungování týmů je diskrétnost. Mimo tým by neměl nikdo své kolegy pomlouvat ani se vyjadřovat o jejich schopnostech a kvalifikaci. Pokud je potřeba probrat určité rozhodnutí, měli by to udělat členové týmu mezi sebou. Každý člen týmu je také povinen ostatní informovat o všem, co pro ně může být důležité.
Zdroj: Manager Magazin - Německý portál pro manažery. Informace z politiky, ekonomiky, podnikání a e-businessu.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Manager Magazin