Nebuďte toxický šéf. Zde jsou signály, podle kterých poznáte, že jím jste

Toxický vedoucí týmu nejenže dovede pořádně znepříjemnit členům týmů jejich práci, ale navíc i ubíjí efektivitu i potenciál celého týmu. Bohužel, řada manažerů si ani neuvědomuje (nebo jim je to jedno), že ve svém týmu vytváří toxické prostředí. A protože identifikace problému a jeho přiznání si jsou první kroky k řešení dané situace, ukážeme si v tomto článku signály, podle kterých poznáte, že jste toxický manažer.

Ilustrační snímek

Neposloucháte

Jak uvádí The Muse, toxický manažer neposlouchá své podřízené. Nenaslouchá jejich názorům ani své chování neupravuje podle aktuálních nálad a potřeb svých podřízených.

Dopouštíte se mikro-mangementu

Mikro-management zaměstnanců je jedním z nejzávženějších prohřešků toxického manažera. Tím, že hlídá každý krok svých podřízených, totiž dotyčný vedoucí ubíjí potenciál celého týmu a způsobuje tak frustraci členů svého týmu.

Podporujete nezdravou konkurenci mezi pracovníky

Motivovat své podřízené k lepším výkonům je sice jedním z hlavních úkolů jejich nadřízeného, ale mělo by se tak vždy dít pouze pozitivním způsobem. Manažer by rozhodně nikdy neměl vytvářet nezdravě konkurenční prostředí ani poštvávat podřízené proti sobě.

Máte přehnaná očekávání

Nereálná očekávání a přehnaně ambiciózní plány mají jediný dopad – frustraci a následné vyhoření pracovníků. Mějte reálná očekávání a zbytečně podřízené nestresujte s nesmyslnými požadavky.

 

-mm-

Zdroj: The Muse - americký web s tipy pro rozvoj kariéry a dlouhodobý profesionální růst
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Muse