Návyky jsou dobrým sluhou, ale zlým pánem lídrů

Když se snažíte stát lepším lídrem, musíte se zbavit některých špatných návyků a naopak si osvojit nové, lepší návyky. Které byste rozhodně měli odstranit jako první?

- Potřebu mít vždy pravdu,

- snahu neustále přehnaně pomáhat ostatním,

- potřebu být neustále středem pozornosti.

Ilustrační snímek

Nikdo nemá vždy pravdu

Čas od času přiznat, že jste se mýlili, je pro vaši pověst mnohem lepší, než se neustále snažit mít pravdu za každou cenu. Ochota a schopnost otevřeně se přiznat k chybě může dokonce posunout celou kulturu ve vašem týmu.

Pokud totiž vždy znáte všechny odpovědi, těžko může spolupráce s vámi vaše kolegy zaujmout. Pro inspirativní týmovou práci tak není žádný prostor.

Přestaňte proto dokazovat svou dokonalost. Místo toho buďte zvědaví, protože jedině tak budete moci nacházet nové možnosti a získávat znalosti od ostatních, doporučuje nám web smartbrief.com.

Příliš ohleduplnosti škodí

My, jako lidské bytosti, máme často problémy s vlastními emocemi. Nikdy však není dobrý nápad vyhýbat se obtížným rozhovorům nebo přehlížet špatné pracovní výkony.

Platí to dokonce i tehdy, když má daný pracovník těžké období. Každý si musí své emoční problémy vyřešit především sám.

Záře reflektorů není jen pro vás

Může být dobrá, pokud vás žene do toho, dělat něco navíc. Pokud však cítíte závist pokaždé, když je pozornost věnována někomu jinému, je jasné, že máte problém. Lídr by neměl žárlit na vycházející hvězdy, které má v týmu – naopak by měl na ně být hrdý.

Můžete se vsadit, že jste závislí na pozornosti ostatních, pokud neustále hledáte chyby v nápady ostatních nebo pokud se přistihnete, jak zadržujete informace, aby nemohl zazářit jiný kolega. Ostatní musíte přijmout a rozdělit se s nimi o záři reflektorů, když na to přijde čas.

-jk-

Zdroj: SmartBlogs.com - síť odborných blogů
Zobrazit přehled článků ze zdroje SmartBlogs.com