Může nepořádek na stole ohrozit kariéru?

Je pravda, že nepořádek na pracovišti může udělat špatný dojem na vašeho vedoucího? Podle některých by na tom nemělo záležet, pokud odvádíte dobrou práci. Pro někoho ale může být čistý stůl znamením prázdné mysli a neaktivity. Podle Ch. Reitra, specialisty na produktivitu z Corporate Coaching International, si spousta lidí neuvědomuje, že hromada nepořádku za dveřmi vaší kanceláře může ovlivnit pohyb na kariérním žebříčku. Přestože nepořádek na stole nemusí znamenat, že pracujete špatně, vysílá vedoucím a kolegům signál, že svou pozici a práci nezvládáte, nedokážete se rozhodnout a možná i málo pracujete.

Pokud je vaše kóje jako po výbuchu a nevíte, kde začít, zvažte následující tipy:

- Ukládejte materiály a informace, které využíváte nejčastěji, v dosahu – například v horní zásuvce šuplíku.

- Uklízejte materiály, které již nebudete potřebovat.

- Mějte při ruce seznam věcí, které potřebujete udělat, pokud možno rozdělený do kategorií (zavolat, napsat apod.) a ten denně aktualizujte.

- Zaveďte si složky. Přestože se mnoho lidí cítí lépe, když mají všechny své aktivní projekty před sebou, není dobré, když budete mít vše rozhozené po stole.

- Plánujte svůj pracovní den a týden. Na chvíli se zastavte a zamyslete, co je třeba udělat ještě ten den a co s týdenním výhledem. Plánování je jedna z věcí, díky které se také vyhnete nepořádku na pracovním stole.

To, že věnujete trochu času organizaci své práce a pracovních materiálů, vám přinese větší kontrolu nad prací.

-av-
Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com