Méně tuku, tučnější konto

Obezita je jedním z největších zdravotních problémů v USA.. Zhruba 64 % populace zde má buď nadváhu, nebo je obézní. Podle studií navíc trpí tito lidé častěji zdravotními problémy, jako je cukrovka, vysoký tlak nebo rakovina. Další stinnou stránkou kyprých tvarů je, že jejich nositelé vydělávají v průměru méně, než jejich štíhlejší spolupracovníci.

A nejen to. Al Mientus, náborář pro Pinnacle Partnership, tvrdí, že zaměstnavatelé se obecně vyhýbají zaměstnávání osob s nadváhou. Má to co do činění s pracovní etikou. Zaměstnavatelé věří, že produktivní a ambiciózní jedinci si udržují i figuru. Čísla hovoří za vše - podle amerického národního sdružení na pomoc otylým (NAAFA) má nadváhu pouze jeden z jedenácti vrcholových manažerů. I další studie poukazují na to, že dobrá kondice navýší výdělečný potenciál.

Mientus radí svým klientům, aby přistupovali ke zlepšení fyzičky podobně jako k jiným pracovním atributům, které jsou důležité při náboru:

- Definujte cíle. Stejně jako určujete, které pracovní dovednosti musíte vypilovat, zjistěte, které „dovednosti“ v oblasti zdraví pro vás budou znamenat největší přínos. Ať to bude změna v jídelníčku nebo více aerobního cvičení určete, jak se vylepšíte.

- Aktivity časově naplánujte. Cvičení by mělo mít daný časový harmonogram stejně jako školení nebo schůzky.

- Najděte si poradce. Nejlépe na pracovišti, popřípadě v rodině nebo z řad přátel, si najděte někoho, kdo vás bude inspirovat a kdo vám pomůže zažít nový styl.

- Chlubte se výsledky. Když získáte vysněnou figuru, nebojte se vkusným oblečením ukázat ovoce svého snažení. Zdraví lidé vypadají od přírody sebejistě a dobrým oblečením to mohou ještě podtrhnout.

-av-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder