Máte těchto šest osobnostních vlastností, které musí mít úspěšný manažer?

Ne každý může být manažerem. Je k tomu totiž potřeba určitých specifických vlastností. Dobrou zprávou ale je, že se s nimi nemusíte narodit. Můžete se je i naučit. Zde je šest osobnostních vlastností, které musí každý úspěšný manažer mít ve svém repertoáru.

Ilustrační snímek

Komunikační dovednosti

Jak uvádí blog Briana Tracyho, základem je umění komunikovat. Komunikovat totiž manažer musí pořád. A pokud mu to nejde a neumí komunikovat efektivně, je to zcela zásadní překážka.

Nadšení pro společnou vizi

Manažer musí umět pro společnou vizi nadchnout nejen ostatní, ale především i sebe. Pokud sám svým vizím nevěří a není do nich nadšený, jen těžko to může očekávat od svých podřízených.

Zdravé sebevědomí

I sebelepší komunikační dovednosti nejsou příliš k ničemu, pokud nemá manažer dostatečné, ale zdravé sebevědomí.

Organizovanost

Pokud chce manažer organizovat práci svého týmu, musí začít u sebe. Týmový lídr tedy musí být organizovaný člověk, který má ve věcech pořádek a umí v procesech vypracovat spolehlivý systém.

Pozitivní náhled na svět

Nikdo nechce mít za manažera morouse. Manažer musí naopak svým podřízeným dodávat kuráž a dobrou náladu i v krizových časech. Vypěstujte si pozitivní náhled na svět a vždy se soustřeďte na příležitosti, ne problémy.

Nebát se změn

Manažer musí být flexibilní. Aby jeho tým prosperoval, musí přijmout fakt, že žijeme v rychlé době, která přináší neustálé změny. A těchto změn se nesmí manažer bát. Naopak, musí je vidět jako příležitost pro sebe i svůj tým.



-mm-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com