Máte důvěru svého týmu?

Ilustrační snímek

Týmová práce stojí a padá s mírou důvěry, kterou mají jednotliví pracovníci vůči svému manažerovi. Bez důvěry svých lidí nemůže manažer čekat, že budou podávat dobré výkony jako tým ani to, že jako jednotlivci zůstanou v jeho týmu déle, než to bude nezbytně nutné. Nedostatek důvěry týmu se navíc nedá dlouho skrývat, a tak se brzy podepíše na kariérních možnostech příslušného manažera. Server Forbes.com proto upozornil na pět základních předpokladů toho, jak si rychle získat důvěru svého týmu.

Budujte dobré vztahy

V první řadě se učte více mlčet a poslouchat, abyste mohli reagovat na okamžité potřeby. Učte se také jednat s lidmi, které považujete za složité. Když jim ukážete, jak mohou být úspěšnější a vhodně je za to odměníte, bude se vám spolupracovat mnohem lépe.

Chovejte se diplomaticky

Znamená to uvědomovat si, co děláte a proč to děláte. Podporujte tým v tom, aby hledal společnou shodu a nechal ega egy.

Budujte důvěryhodnost

Důvěryhodný manažer dodržuje své sliby, má za sebou prokazatelné výsledky a pověst člověka, který dokáže dotáhnout věci do konce. Respekt si získává svou výkonností a také tím, že rozvíjí ostatní kolem sebe. Nemění často svůj styl a nic před ostatními neskrývá.

Řešte konflikty

Vnímejte konflikty jako nástroje vzdělávání a příležitosti k budování nových vztahů v týmu. Řešte je okamžitě a začněte u toho, že dáte svým lidem možnost, aby vyjádřili své myšlenky a doporučení.

Komunikujte v rámci celé firmy

Najděte si čas na komunikaci s lidmi napříč celou vaší organizací. Usnadní vám to prosazování potřeb vašeho týmu a tím i získávání důvěry vašich přímých podřízených.

-kk-

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com