Manažeři HR chovají rybičky. A vy?

Domácí mazlíčci přinášejí do našich životů řadu věcí – od příjemné společnosti, přes zábavu až po zvýšenou potřebu úklidu. Výzkumy potvrzují, že nám pomáhají i k větší důvěryhodnosti nebo lepšímu budování vztahů s ostatními. Co ale vypovídají o našich profesích?

Na tuto otázku se zaměřil nedávný průzkum amerického pracovního portálu CareerBuilder.com, jehož se zúčastnilo 2300 zaměstnanců, kteří vlastní nějaké zvíře. Výsledky ukázaly překvapivé souvislosti mezi výběrem domácího mazlíčka a profese, objemem vydělaných peněz a spokojeností v práci.

Jaké zvíře chovají ti, kteří se mají nejlépe?

Nejvyšších pracovních pozic dosahují dle průzkumu CareerBuilder.com majitelé psů. Nejvíce peněz si ale vydělají ti, kteří mají doma hada či jiného plaza a nejspokojenější v práci jsou ti, kteří chovají ptáky.

Odpovídá vaše pozice vašemu výběru zvířete?

Majitelé psů jsou dle průzkumu CareerBuilder.com nejčastěji profesory, zdravotními sestrami, IT profesionály, vojáky a baviči. Kočky chovají lékaři, realitní agenti, vědečtí a medicínští technici, operátoři strojů a pečovatelé.

Specialisté HR mají slabost pro ryby, podobně jako finančníci, pracovníci v hotelích, volnočasovém průmyslu a dopravě nebo zemědělci. Odborníci na reklamu, prodej, stavby a administrativu dávají přednost chovu ptáků. Inženýři, sociální pracovníci, marketéři, novináři a policisté mají doma plazy.

-kk-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder