Maďarští zaměstnavatelé myslí na zdraví

Firmy po celém světě si stále více uvědomují, jak důležité je mít zdravé zaměstnance. Připravují pro ně proto celou řadu zdravotních benefitů a služeb za účelem prevence. Server Budapest Business Journal například nedávno přinesl přehled o zdravotních programech největších maďarských zaměstnavatelů.

dm-drogerie markt v Maďarsku například právě pracuje na programu zdravotních prohlídek pro střední management. V současné době probíhá pilotní provoz s deseti dobrovolníky. Dále svým zaměstnancům umožňuje nákup slevových kupónů do fitness center po celé zemi a plánuje zavedení slev na masáže.

Energetický koncern MOL spustil program s názvem „STEP – make a step for your health“, jehož cílem je vzdělávat zaměstnance v oblasti ochrany zdraví a dosáhnout dlouhodobých změn jejich návyků. Program podporuje sportovní aktivity, zdravotní prohlídky, zdravé stravování a odvykání kouření. Společnost spustila také program pro ochranu duševního zdraví s názvem COHESIO.

Magyar Telekom se soustředí na řízení stresu a rovnováhy mezi prací a soukromím. Má rozsáhlý program zdravotních prohlídek, přičemž nejvyšší manažeři získávají specifický „manažerský balíček“ prohlídek. Firemní kantýny a kavárny zavedly biopotraviny, salátové bary a větší přísun ovoce. V řadě poboček fungují fitness kluby a konzultace s psychlogy. Zaměstnanci mají navíc k dispozici program s názvem Abigél, který jim nabízí pomoc s nepracovními problémy.

-kk-

Zdroj: Budapest Business Journal - portál předního listu o obchodním dění v Maďarsku
Zobrazit přehled článků ze zdroje Budapest Business Journal