Letní tipy pro rozvoj kariéry

Ilustrační snímek

Léto nepřináší jen dovolené, ale také mnohé příležitosti pro rozvoj vaší kariéry. Jsou to příležitosti nejen poučné, ale také zábavné a smysluplné. Na stránkách serveru US News shrnula několik takových příležitostí Nicole Williamsová, autorka několika knih z oblasti rozvoje kariéry (nejen) pro ženy a kariérní expertka sociální sítě LinkedIn.

Začněte hrát golf

Golf je ideálním sportem pro kariérní networking. Můžete si popovídat s nadřízenými mimo firmu, poznat nové důležité lidi z oboru a dozvědět se věci, které byste se jinak nedozvěděli. Léto je nejlepší doba, kdy začít.

Vzdělávejte se

Univerzity i další vzdělávací instituce nabízejí speciální letní kurzy nejrůznějších dovedností. Zkuste se po nich poohlédnout a zeptat se v práci, zda by vám je neproplatili. I když peníze nedostanete, vyberte si kurz, na které se setkáte se zajímavými lidmi.

Neutíkejte v pátek odpoledne

V pátek odpoledně a ještě v létě již většina lidí nepracuje. Snaží se odejít co nejdříve domů a v kanceláři pak bývá klid. Využijte těchto klidných chvilek k tomu, že se přiučíte něčemu novému. Můžete si například číst novinky z vašeho oboru na internetu.

Zorganizujte charitativní akci

Může to být například běh za nějakou dobrou věc. Zapojte kolegy a poznejte se lépe po osobní stránce. V ideálním případě vás může sponzorovat firma. Stačí se porozhlédnout, jaké charitativní organizace působí ve vašem okolí.

Staňte se dobrovolníkem

Najděte si neziskovou organizaci, které byste mohli pomoci. Vybírejte tak, abyste se i vy mohli naučit novým dovednostem, které pak využijete v práci. Minimálně se zde setkáte se silnými lídry, kteří vás mohou inspirovat.

-kk-

Zdroj: U.S. News & World Report - americký web věnovaný vzdělávání, zdraví, financím a kariéře
Zobrazit přehled článků ze zdroje U.S. News & World Report