Lesk a bída vyšších manažerů

Samozřejmě se najdou šéfové oddělení nebo firem, kteří jsou vzhledem k celkovým výsledkům očividně přepláceni nebo se vyžívají v překračování pravomocí a zajišťují si tím dobré bydlo. Pro většinu manažerů je však jejich práce velice náročná a problematická. Nejde při tom ani tak o výkonné ředitele, jako spíše o vyšší manažery odpovědné za konkrétní součásti firem.

Manažeři informačních technologií jsou například podle nedávného amerického výzkumu nejméně oceňováni. Druhé místo hned za nimi si vysloužili hlavní manažeři pro technologie, po nichž následovali šéfové finančních oddělení. Oproti tomu výkonné ředitele označila většina respondentů za nejvíce nadhodnocené, přestože v jejich očích znamenají pro firmy největší hodnotu.

Až proto budete příště číst o tom, jak nehorázné peníze pobírají výkonní ředitelé, vzpomeňte si, že ne všichni vysocí představitelé firem spadají do této kategorie. Vyšší manažeři mnohdy věnují lepší budoucnosti své firmy víkendy i přesčasové hodiny, jakmile se však firma začne ubírat špatným směrem, odcházejí.

-kk-
Zdroj: darwinmag.com - Magazín věnovaný informačním technologiím a managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje darwinmag.com