Jsou vaše pracovní a osobní životy mimo rovnováhu? Pět tipů, co s tím můžete udělat

Vyvážení osobního a pracovního života může být občas oříškem. A u manažerů to platí dvojnásob. Na manažerské pozici je snadné nechat se natolik strhnout pracovními povinnostmi, že na kvalitní osobní a rodinný život, případně na pravidelné koníčky, už nezbývá příliš čas ani energie. Jestliže se tedy dostal váš osobní život mimo rovnováhu s pracovním životem, zde je pět tipů, co s tím můžete udělat.

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl web Addicted2Success.com.

Dejte si každý den 5 minut pauzu na organizování dne

V pracovních povinnostech, i v běžném soukromém shonu, je možné se natolik utopit, že tak trochu ztratíme nadhled a přehled o celkových prioritách. Každý den si proto cíleně naplánujte pětiminutovou pauzu, kterou budete věnovat pouze a jenom plánování a organizování aktivit a vymýšlení toho, jak svůj osobní a pracovní život v tomto a následujícím dni skloubíte.

Mnohem častěji říkejte „ne“

Aby si člověk mohl sám svůj čas lépe zorganizovat, je nutné, aby se naučil určité věci, nápady a aktivity odmítat. Vědět, co je potřeba vypustit, je možná ještě důležitější, než vědět, čemu je třeba se věnovat. Naučte se proto mnohem častěji a jasněji říkat „ne“.

Určete si priority

Řekněte si, co je pro vás důležité. Jaké jsou vaše dlouhodobé plány? Čemu se chcete věnovat především? Jaké jsou vaše cíle? Jinými slovy – určete si priority a na ty se zaměřte.

Hledejte dlouhodobě udržitelná řešení

Když vymýšlíte, jak si svůj čas zorganizovat a jak vyvážit svůj osobní a pracovní život, snažte se přijít s řešeními, která nejsou krátkodobá, ale která jsou dlouhodobě udržitelná.

Nesesypejte se, když něco nevyjde podle plánu

I sebelepší plán nebude fungovat vždy 100%. Buďte k sobě shovívaví a kdyby někdy vaše plány nedopadly a nebo se doslova rozpadly, nesesypejte se z toho, v klidu se nadechněte a znovu dejte svůj program do kupy.



-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success