Je dobré šetřit na firemní vánoční párty?

Než se rozhodnete ušetřit na vánoční párty, přemýšlejte, jaký to bude mít dopad na motivaci a náladu vašich zaměstnanců. Šetření tímto směrem může být velká chyba. Vyšlete tak jasnou zprávu, že s firmou není něco úplně v pořádku. Zvolte raději alternativu v podobě nenákladné oslavy.

Například humorné předání ocenění může být dobré téma. Nejprve je ovšem třeba vybrat, kdo bude oceněn. Sestavte výběrovou komisi ze dvou až tří osob, které nejlépe znají lidi v kanceláři. Je lepší vybírat kandidáty ve více lidech, lépe tak odhadnete osobnost a jejich zranitelnost. Něco, co vy můžete považovat za humorné, mohou oni brát za urážku.

-     Když vybíráte lidi, kteří budou oceněni, je dobré volit největší osobnosti, lidi, kteří dokáží humorně a zábavně reagovat.

-     Pokud se obáváte, že vaše „ocenění“ přivede vítěze do rozpaků, můžete si o tom s tímto člověkem předem promluvit. To prezentaci nezkazí. Naopak jim tak umožníte vyjádřit případné námitky a také získat čas na přípravu projevu.

-     Ceremonii můžete podle svých možností udělat ve velkém nebo v menším stylu.

-     Je dobré mít konferenciéra, který dohlédne na to, aby vše probíhalo, jak má. Pokud to váš rozpočet umožní, najměte si profesionálního baviče.

-     Vše by mělo být stručné, program by měl postupovat ve svižném tempu.

-     Zvažte hudbu na pozadí při předávací ceremonii.

-     Zařiďte fotodokumentaci celé akce.


-av-
Zdroj: Presentations - informace o technologiích a technikách efektivní komunikace
Zobrazit přehled článků ze zdroje Presentations