Jaký je váš cíl?

Užitečné mohou být jedině takové cíle, které jsou pro nás výzvami a nutí nás dosáhnout vyšších met. To si však žádá pečlivé plánování a přípravu. Nestačí jen vědět, čeho chcete dosáhnout, ale také to, co pro to musíte udělat. Pak se můžete postavit jakémukoli cíli. Chcete-li mít kontrolu nad svými cíli (a ne naopak), držte se následujícího postupu.

1. Jasně si své cíle definujte

Buďte co nejspecifičtější, obecné cíle nefungují. Vypracujte si plán jednotlivých kroků, které musíte podstoupit.

2. Buďte rozumní

Najít si cíle ve formě výzev neznamená plýtvat silami na nedosažitelné věci, které vás brzy připraví o motivaci. Předem dobře zvažte své možnosti.

3. Začněte naplno a udržte si motivaci

Pokud jste si své cíle dobře vymezili, není třeba začínat váhavě. Čím více času a energie svému cíli věnujete, tím více motivující pro vás bude sledovat váš pokrok.

4. Měřte svůj pokrok

Sledujte termíny, které jste si vymezili na začátku a porovnávejte je s tím, co jste již dokázali. I když trochu zaostáváte za původním harmonogramem, nezapomeňte se odměnit za své úspěchy. Vnímejte to jako příležitost ke zlepšení, nikoli výmluvu k opuštění cíle.

5. Upravujte své cíle

Neodpovídají-li vaše úspěchy původní představě i přes vaši maximální snahu, hledejte způsoby, jak váš plán upravit. I když však váš plán funguje, neomezujte se jen na původní metody. Buďte otevření experimentům a zdokonalování své strategie.

-kk-

 

Zdroj: Selling Power - online verze amerického časopisu určeného pro ředitele obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Selling Power