Jak vystoupat co nejvýš, aneb životní přístup těch nejúspěšnějších

Jste ambiciózní, máte velké plány a rádi byste ve vaší kariéře vystoupali co nejvýše? Chcete se stát manažerem a úspěšným lídrem, kterého ostatní respektují a jehož slovo má váhu. Máte vytyčené vysoké cíle a chcete jich dosáhnout? V tomto článku se podíváme na to, jaký přístup mají lidé, kteří ve svém zvoleném oboru dosahují dlouhodobého úspěchu, a jak i vy můžete dosáhnout svých cílů a úspěšně stoupat po kariérním žebříčku.

Ilustrační snímek

Vzdělávání jako nikdy nekončící proces

Neochota učit se novým věcem provází ztrátu motivace do kariérního růstu, a to buď jako důsledek nebo jako příčina. Pokud zakrníte a přestanete se zajímat o nové trendy a jejich možnost využití ve vaší práci, váš kariérní postup ze zastaví. Lidé, kteří celý svůj život v profesním životě stoupají vzhůru, jsou vždy otevřeni novým možnostem, zajímají se o aktuální dění a o novinky a vždy jsou ochotni naslouchat radám druhých.

Dlouhodobé úsilí a tvrdá práce

Možná se vám zdá, že někteří vysoce postavení lidé kolem vás našli jakousi zkratku a dostali se tam, kde jsou, poměrně jednoduše. Jak uvádí INSEAD Knowledge, pravda je ovšem taková, že za jakýmkoliv kariérním postupem stojí tvrdá práce a spousta odříkání.

Entuziazmus

Nadšení do práce je základním předpokladem vašeho rozvoje v daném odvětví. Pokud jste v práci nespokojeni nebo vás nebaví, není to vina profese, ale vás. I noviny se dají na ulici prodávat s nadšením – musíte si ovšem svoji práci uzpůsobit tak, aby vás osobně bavila. Vše je o vašem přístupu.

Vize a plánování budoucnosti

Pracovní nasazení a nadšení do práce se často odvíjí od toho, jak je daný zaměstnance schopen plánovat do budoucna. Jestliže žijete pouze v přítomnosti, jakákoliv nesnáz nebo nepříjemná činnost vám může působit stres a nechuť. Pokud si ale nastavíte cíle, kterých chcete dosáhnout, a těchto cílů se držíte, každodenní strasti, které nutně ke každé práci patří, budete schopni překonávat mnohem snáze. Nastavte si malé i větší cíle, určete si, kdy jich dosáhnete, a pak udělejte vše pro to, abyste plán dodrželi.

 

-mm-

Zdroj: INSEAD Knowledge - znalostní portál mezinárodní MBA školy INSEAD
Zobrazit přehled článků ze zdroje INSEAD Knowledge