Jak vypadat profesionálně na videu

Ilustrační snímek

Jen pomocí Skype lidé protelefonují 300 miliard minut ročně, z nichž polovina zahrnuje videohovory. Ve firmách se dnes videokonference používají zcela běžně a také technické vybavení pro videokomunikaci prostřednictvím internetu se rychle zdokonaluje. Zarážející proto je, jak pomalu se učíme vypadat při videohovorech či natáčení videí dobře – a hlavně profesionálně.

Základem profesionální videokomunikace je kvalitní vybavení – mikrofon, kamera a připojení k internetu. K tomu je však potom třeba umět pracovat i s prostředím, v němž se nacházíme a vlastním vzhledem. Tři praktické tipy přinesl server fastcompany.com.

1. Dívejte se nahoru, nikoli dolů

Zapamatujte si, že když se budete do webkamery dívat shora dolů, lidé na druhé straně uvidí vaše kruhy pod očima a o co hůře - i chlupy ve vašem nose. Kameru byste měli umístit do výšky očí, i kdyby to znamenalo podložit váš notebook několika tlustými knihami.

2. Neseďte se světlem v zádech

Pokud jste v místnosti s oknem, sedněte si obličejem směrem k oknu. Totéž platí pro umístění lampy na stole. S oknem nebo jiným zdrojem světla za zády bude váš obličej ve tmě.

3. Pořiďte si externí kameru

Externí webkamery jsou i dnes stále kvalitnější než kamery zabudované v počítačích, oproti minulým letům jsou však výrazně levnější. Váš obraz bude ostřejší, a proto by dámy měly zvážit makeup jako na jakoukoli jinou profesionální schůzku.

-kk-

Zdroj: Fast Company - portál předního amerického magazínu pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Fast Company